S
Sterkteberekening Tank terminal - Ingenieursbureau SGS Roos+Bijl
 

Sterkteberekening Tank terminal

Heeft u een uitdaging op het gebied van ondergrondse infra? Wij denken mee.

DOORBEREKENEN VAN AANPASSINGEN AAN HET BOVENGRONDSE LEIDINGENWERK VAN DE TANK TERMINAL

Schouwen van zeven tankputten en één pompstation en doorberekenen conform PED richtlijnen en geconformeerd aan de EN13480

Het project

Oiltanking Amsterdam is bezig met de renovatie en herkeuring van de volledige tankterminal. Het leidingwerk bij Oiltanking Amsterdam is uniek aangezien alle pieren met alle opslagtanks verbonden zijn. Hierdoor is in elke tankput relatief veel leidingwerk aanwezig. SGS Roos+Bijl is gevraagd om alle aanpassingen door te rekenen en mee te denken in de koppeling tussen 3D-scannen, 3D tekeningen en de bijbehorende berekeningen van de aanwezige pijpleidingen.

Werkzaamheden

In opdracht van Oiltanking Amsterdam zijn zeven tankputten en één pompstation beschouwd en doorgerekend conform de PED richtlijnen en geconformeerd aan de EN13480. Deze berekeningen zijn uitgevoerd met met het programma Caesar II. Voor de situaties in de tankputten waar veel starre verbindingen zijn (T-stukken en bochten) is gebruik gemaakt van de FEA-Tools software om de flexibiliteit van het systeem zo goed mogelijk te modelleren.

Daarnaast is ten behoeve van de renovatie het ontwerp tekenwerk verzorgd en hebben wij het inmeten begeleid voor aannemer A. Hak.

Meer informatie over dit project

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Ut elit tellus, luctus nec ullamcorpermattis, pulvinar dapibus leo.