Olie, Gas & Chemie

Heeft u een uitdaging op het gebied van pijpleidingen en/of pipping? Wij denken graag met u mee.

Olie, Gas & Chemie

Hernieuwbare bronnen maken een opmars. Toch kunnen we nog niet zonder fossiele brandstoffen. Juist daarom is het binnen de industrie belangrijk om leidingen zo veilig en efficiënt mogelijk in te richten. Bent u op zoek naar een partner met voldoende expertise om u vooruit te helpen?

Als achtergrond: in Europa zijn we afhankelijk van olie- en gasvoorraden van landen buiten Europa. Onze eigen voorraden raken immers op, en bovendien wordt winning beperkt door de bewustwording van omgevingsrisico’s, zoals bij de aardbevingen in Groningen.

Een van de belangrijkste sectoren van de Nederlandse industrie zijn olieraffinaderijen. Deze olie-industrie concentreert zich voor een belangrijk deel rond de Rotterdamse haven. Hier komt de ruwe aardolie van buiten Europa binnen, en hier bevinden zich meteen de grootste en modernste raffinaderijen van Europa. De pijpleidingen vormen de verbinding met de Maasvlakte en de Antwerpse haven, de slagaders van deze industrie.

Kennis van olie- en gastransportleidingen is in Nederland van essentieel belang om de industrie draaiende te houden. Juist omdat het zo’n complexe materie is, wilt u kunnen vertrouwen op expertise. Wij hebben deze kennis in huis en voorzien u van advies. We leveren ontwerpen aan voor zowel olie- en gasleidingen als voor overige industriële leidingen.

We staan u in alle fasen bij, van planvorming tot beheer. Specifiek voor Olie Gas & Chemie hebben wij de expertise in huis voor het uitvoeren van:

Sterkteberekeningen conform PED en NEN3650/3651

Drukvalberekeningen

Het vervaardigen van isometrics

Het verkrijgen van Design Appraisal Documents

Het ontwerpen van boringen en persingen

Ontwerp van staal-in-staal systemen

Onze diensten

Wij hebben kennis op het gebied van leidingen in onder andere lage- en hogedruk gas, kerosine, zuurstof, waterstof en stikstof. Ons betrokken en flexibele team staat voor u klaar. We werken aan toonaangevende projecten in Nederland en daarbuiten.

Onze pluspunten

Specialistische kennis

Persoonlijk en betrokken

Innoverend

Advies-Engineering300x400

Advies en
engineering

projectmanagement-2

Project
management

Assetmanagement-300x400

Asset-
management

omgevingsmanagement 300x400

Omgevings-
management

Olie, Gas & Chemie projecten