Advies en engineering

Heeft u een uitdaging op het gebied van ondergrondse infrastructuur? Wij denken met u mee.

Advies en engineering

Als maatschappij zijn we sterk afhankelijk van de vele kabels en leidingen onder de grond. Ze zorgen dat we altijd over drinkwater, internet en elektriciteit beschikken. Toch wordt er binnen projecten vaak te laat aan de ondergrondse infrastructuur gedacht. En dat terwijl er zich toch echt een complexe wereld onder onze wegen, voetpaden, parkeervakken, dijken en weilanden bevindt.

Door een ‘kink in de kabel’ tijdens een project kan de elektriciteit niet zomaar een dag afgesloten worden. En u wilt ook niet dat de omgeving onverwachts geen internet meer heeft. Met de juiste ondergrondse specialist aan uw zijde hoeft dat ook niet. Binnen uw projecten voeren we de complete engineering voor kabels en leidingen uit. Als u wilt, nemen we ook de verantwoordelijkheid voor de complete engineering van bovengrondse leidingen op ons. Denk hierbij aan uw aan- en afvoerleidingen naar de tank.

Complete engineering houdt in dat we haalbaarheidsstudies en tracéstudies uitvoeren. Hier horen ook alle omgevingsonderzoeken bij. Wanneer er een tracé gekozen is, werken wij deze tot in detail uit, inclusief overzichtstekeningen, detailtekeningen en alle benodigde berekeningen. Via ons heeft u onbeperkte toegang tot specialistische kennis op het gebied van sterkte, drukval, hydraulica/waterslag, RIVM magneetveldzone en thermische beïnvloeding.

Wilt u er zeker van zijn dat de juiste vergunningen worden aangevraagd? Of wilt u de beschikking hebben over heldere besteks- en aanbestedingsdocumenten? Wij begeleiden de gehele aanbesteding, en adviseren u ook bij de keuze van de aannemer.

Specifieke problemen vragen om specifieke oplossingen. Met al onze technische kennis zijn we in staat om u de meest efficiënte oplossingen op maat aan te reiken. Wij adviseren rondom technische zaken, en houden hierbij rekening met alle betrokken aspecten, zoals bodem, milieu, water, kabels en leidingen derden en andere omgevingsaspecten.

De energietransitie is voor u én voor uw klanten waarschijnlijk ook de hoogste prioriteit. Goed om te weten, als duurzame koploper begeleiden we u graag binnen concrete projecten en of bij het opstellen van een programma.

Hier volgt een overzicht van onze dienstverlening:

Haalbaarheidsstudies en tracéstudies inclusief alle omgevingsonderzoeken

Tracé engineering inclusief overzichtstekeningen en detailtekeningen

Begeleiding en advisering bij aanbestedingen

Specialistische kennis op het gebied van sterkte, drukval, hydraulica/waterslag, RIVM magneetveldzone en thermische beïnvloeding.

Onze pluspunten

Specialistische kennis

Persoonlijk en betrokken

Innoverend

Onze specialiteiten

Olie, gas & chemie, energie, water en de telecommunicatie zijn onze expertisegebieden. Meer lezen over onze visie op deze thema’s?