Energie

Heeft u een uitdaging op het gebied van (duurzame) energie? Wij denken graag met u mee.

Energie

De energietransitie is in volle gang. Energie wordt steeds belangrijker, en we gebruiken in ons dagelijks leven meer en meer energie. Natuurlijk willen we dat die energie duurzaam is. De basis hiervan ligt bij een solide inrichting van uw kabels en leidingen.

De energietransitie brengt grote veranderingen met zich mee. Zo wordt er volop geïnvesteerd in duurzame energieopwekking via zonne-energie, windenergie en waterstof. Ook het hergebruik van restproducten, zoals industriewarmte voor stadsverwarming en CO2-uitstoten voor toevoer naar de kassen, neemt toe.

Door de grotere vraag naar elektriciteit, maar ook door de spreiding van opwekkers van elektriciteit ‘het maken van een smart grid’, moeten bestaande elektriciteitsnetten worden aangepast en nieuwe worden aangelegd. Dit moet wel op een slimme manier gebeuren. Een duurzame benadering en denkwijze zijn noodzakelijk.

Quick Scan Elektrische Beïnvloeding
Wij kunnen voor u snel en eenvoudig berekenen of er sprake is van ontoelaatbare beïnvloeding van objecten in de omgeving, zoals buisleidingen (NEN3654). Hiervoor hebben wij de Quick Scan Elektrische Beïnvloeding ontwikkelt. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op of kijk op Unity Check.

We staan u in alle fasen bij, van planvorming tot beheer. We voeren ook de engineering voor u uit. Hier enkele specifieke diensten die we voor u uitvoeren:

RIVM magneetveldzone berekeningen

Thermische beïnvloeding

Stap- en aanraakspanningen

Kabelbelastbaarheid

Haalbaarheidsstudies

Het ontwerpen van boringen en persingen

Projectramingen

Stationsautomatisering

Advisering

Directievoering

Volledige engineering: van haalbaarheidsstudie tot definitief ontwerp

Beïnvloedingsberekeningen NEN3654: Quick Scan Electrische Beïnvloeding en HSWI (spoor)

Onze diensten

Bent u op zoek naar een partner die uw netten met het oog op de toekomst inricht? Wij hebben kennis op het gebied van kabels en leidingen in laag-, midden- en hoogspanning (elektra), stationsautomatisering (elektra), spoorgebonden kabels en leidingen, CO2, warmte/koude (stadsverwarming) en waterstof. Ons betrokken en flexibele team staat voor u klaar. We werken aan toonaangevende projecten in Nederland en daarbuiten.

Onze pluspunten

Specialistische kennis

Persoonlijk en betrokken

Innoverend

Advies-Engineering300x400

Advies en
engineering

projectmanagement-2

Project
management

Assetmanagement-300x400

Asset-
management

omgevingsmanagement 300x400

Omgevings-
management