Beïnvloedingsberekeningen Europaweg – Maasvlakte

Heeft u een uitdaging op het gebied van ondergrondse infra? Wij denken mee.

Mogelijke beïnvloeding op de aanwezige buisleidingen door een nieuw aan te leggen 25kV kabelverbinding.

Berekenen van mogelijke beïnvloeding van een nieuw aan te leggen 25kV kabelverbinding.

Het project

Ingenieursbureau SGS Roos+Bijl beschouwt in opdracht van Stedin de mogelijke beïnvloeding op de aanwezige buisleidingen door de nieuw te leggen 25kV kabelverbindingen aan de Europaweg. De beschouwing heeft betrekking op de kruisingen en parallelloop met de aanwezige buisleidingen in de leidingenstraat.

Inventarisatie

Om de bestaande buisleidingen in de leidingstraat inzichtelijk te maken zijn er verscheidene klic meldingen gedaan. In de leidingenstraat liggen buisleidingen van o.a. Shell, Gasunie, Lyondell, Vopak, NAM, BP, DPO, Team Terminal, Zeeland Refinery, Havenbedrijf Rotterdam, Hoogheemraadschap van Delfland, Gemeente Rotterdam, Rijkswaterstaat en Evides. Daarnaast is er contact geweest met de buisleiding beheerders (gevaarlijke inhoud, (petro)chemie, riool vrij verval, riool onder druk, (pers)riool en water.

Werkzaamheden

Hiervoor zijn de volgende werkzaamheden verricht:

Het volgens de NEN3654:2014 bepalen van de mogelijke beïnvloeding van de buisleiding door de nieuwe 25kV kabelverbindingen middels de volgende beïnvloedingsnormen: capacitieve beïnvloeding, weerstandsbeïnvloeding, inductieve beïnvloeding, thermische beïnvloeding.

Inventarisatie van de bestaande buisleidingen in de leidingstraat.

Contact met de buisleidingbeheerders.

Het geven van aanbevelingen.

Kabel
Beinvloeding3

Meer informatie over dit project

Meer weten over dit project of de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd?