Tracéstudie en Engineering Windmolenpark Bouwdokken

Heeft u een uitdaging op het gebied van ondergrondse infra? Wij denken mee.

TRACÉSTUDIE EN ENGINEERING WINDMOLENPARK BOUWDOKKEN

Ondergrondse 150kV kabelverbinding in de provincie Zeeland, vanuit Goes naar het werkeiland Neeltje Jans.

Het project

Windpark Bouwdokken bestaat uit 9 wind turbines, elk met een vermogen van circa 3 tot 6 MW. Samen produceren ze voldoende duurzame energie voor 37.500 huishoudens (maximale capaciteit: 55.000 huishoudens). In 2016 is er gestart met de bouw en inmiddels is het windpark operationeel.

SGS Roos+Bijl heeft in opdracht van Joulz de tracéstudie en de engineering uitgevoerd voor het Windmolenpark Bouwdokken. De tracéstudie is uitgevoerd in opdracht van Joulz en omvat een ondergrondse 150 kV kabelverbinding in de provincie Zeeland, vanuit Goes naar het werkeiland Neeltje Jans. Het 150 kV kabeltracé is bepaald aan de hand van overleg met bevoegd gezag/ instanties, het schouwen van mogelijke knelpunten en de KLIC oriëntatiemeldingen. Gedurende de tracéstudie is rekening gehouden met de technische uitvoerbaarheid en de reeds aanwezige ondergrondse infrastructuur. De tracé engineering is ook door SGS Roos+Bijl uitgevoerd. In dit project heeft SGS Roos+Bijl ook de stap- en aanraakspanningen berekend voor het Delta station (150 kV) de Poel, te Goes.

Werkzaamheden

De uitgevoerde werkzaamheden bestaan onder andere uit het maken van een rapportage van de tracéstudie met knelpunten en voorkeurstracé, het vervaardigen van routekaarten, het maken van een bestek en de detailuitwerking van het gekozen tracé en waarin de knelpunten zijn uitgewerkt. Er is ondersteuning geboden bij de aanbesteding en de vergunningstekeningen en aanvragen zijn verzorgd. Ook zijn er beïnvloedings- en magneetveldzone berekeningen uitgevoerd, zijn er boorberekeningen gemaakt en boortekeningen vervaardigd, is er een bemalingsplan en een verkeersplan opgesteld en is het definitief ontwerp vervaardigd.

Meer informatie over dit project

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Ut elit tellus, luctus nec ullamcorpermattis, pulvinar dapibus leo.

Gerelateerde projecten