Assetmanagement

Heeft u een uitdaging op het gebied van ondergrondse infrastructuur? Wij denken met u mee.

Assetmanagement

Als netwerkeigenaar bent u verplicht om heel zorgvuldig met uw netwerken om te gaan. De nieuwe wetten, liberalisering en scheiden van infrastructuren vereisen een nieuwe manier van beheer. In het kort komt het erop neer dat kabel- en leidingbeheer voor iedereen duidelijk en overzichtelijk moet zijn. Maar hoe krijgt u dit stuk assetmanagement voor elkaar?

De komst van de WIBON (Wet Informatie Uitwisseling Ondergrondse en Bovengrondse Netten) heeft bijgedragen aan een stuk duidelijkheid rondom kabel- en leidingbeheer. De wet is in het leven geroepen om graafschade aan kabels en leidingen in de Nederlandse bodem te voorkomen. Veel netwerkeigenaren besteden dit onderdeel uit. Wij verzorgen de gehele registratie en afhandeling van graafmeldingen voor u.

Wanneer uw netwerk is aangelegd, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Hiervoor kunt u vertrouwen op onze 24/7 serviceorganisatie. Als er onverhoopt een netwerkkabel, buis of leiding beschadigd wordt, of als deze door andere omstandigheden niet meer werken, kunt u op ons rekenen. Daarnaast houden wij ons bezig met reguliere beheertaken, waaronder netwerkaanpassingen als gevolg van schade, noodzakelijke verleggingen en het aansluiten van nieuwe klanten.

Assetmanagement draagt bij aan een stuk zekerheid en betrouwbaarheid binnen uw organisatie. Een zorgvuldige afhandeling van graafmeldingen, afhandeling van graafschade, kabel- en leidingbeheertaken en de opmaak van serviceniveau overeenkomsten (SLA) maken hier onderdeel van uit.

Netwerkeigenaren kunnen voor advies en ondersteuning bij ons terecht. Dit doen wij voor beheer, onderhoudstaken en bedrijfsprocessen. We kunnen u ook ontzorgen door assetmanagement volledig van u over te nemen.

Hier volgt een overzicht van onze dienstverlening:

Administratief beheer: het gehele administratieve beheer van het kabel- en leidingnetwerk, zoals locatiebeheer, contractmanagement, eigendomsregistratie, WIBON, kwaliteitsbewaking en de juridische afhandeling

Operationeel beheer: waarborgen van continuïteit van het kabel- en leidingnetwerk

Tactisch beheer: analyseren van uw huidige netwerk voor optimalisatie

Strategisch beheer: verzekeren van een toekomstvaste infrastructuur door het opstellen van een strategisch beheerplan

Onze pluspunten

Specialistische kennis

Persoonlijk en betrokken

Innoverend

Onze specialiteiten

Olie, gas & chemie, energie, water en telecommunicatie zijn onze expertisegebieden. Meer lezen over onze visie op deze thema’s?