Legal

Heeft u een uitdaging op het gebied van omgevingsrecht? Wij denken graag met u mee.

Legal

De ondergrondse infrastructuur in Nederland is een kostbare zaak. Let wel, er ligt in ons land ruim 1.800.000 km aan ondergrondse kabels en leidingen. Jaarlijks ontstaat bij zo’n 20% van alle graafwerkzaamheden schade aan kabels en leidingen. Dat zijn ongeveer 35.000 gevallen. Logisch dus dat u alles juridisch goed geregeld moet hebben.

Binnen ons werkveld zijn de juridische aspecten minstens zo belangrijk als de technische oplossingen. Vandaar dat we binnen onze organisatie een afdeling in het leven hebben geroepen met uitgebreide wettelijke kennis op het gebied van kabels en leidingen.

Door juridisch alles geregeld te hebben, kunt u onverstoorbaar doen waar u goed in bent. Wij hebben veel kennis van het omgevingsrecht en zijn gespecialiseerd in kabels en leidingen. Onze gespecialiseerde juristen vertalen complexe juridische vraagstukken naar bruikbare oplossingen. Ideaal als u behoefte heeft aan projectondersteuning, omgevingsonderzoeken en/of advisering over (complexe) vraagstukken. Maar ook als u naar een partner zoekt om de volledige juridische zorg uit handen te geven.

Overheden, netbeheerders, aannemers en ingenieursbureaus zetten ons in als schakel tussen de diverse betrokken partijen. Hier volgt een overzicht van onze dienstverlening:

Opstellen en adviseren schaderegelingen en verlegregelingen (concessies)

Opstellen en adviseren omtrent projectovereenstemmingen

Opstellen en adviseren omtrent contractvorming en algemene voorwaarden

Opstellen en adviseren omtrent nadeelcompensaties

Toetsing van nadeelcompensatieclaims

Het uitvoeren van omgevingsonderzoeken en quickscans: bodem, ecologie, niet gesprongen explosieven en archeologie

Afhandeling van graafschade

Vergunningenmanagement

Onze pluspunten

Specialistische kennis

Persoonlijk en betrokken

Innoverend

Onze specialiteiten

Olie, gas & chemie, energie, water en de telecommunicatie zijn onze expertisegebieden. Meer lezen over onze visie op deze thema’s?