Werkzaamheden aanleg verlengde A16 van start

A16Rotterdam

Werkzaamheden aanleg verlengde A16 van start

WERKZAAMHEDEN AANLEG VERLENGDE A16 VAN START

Bijna dagelijks staat er file op de A13 bij Overschie en de A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein. Om de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de regio Rotterdam te vergroten, legt Rijkswaterstaat een nieuwe snelweg aan. In 2024 moet het nieuwe deel van de A16 klaar zijn en zorgen voor minder files aan de noordkant van de stad. Op maandag, 18 maart, gaf minister Cora van Nieuwenhuizen het startschot voor de werkzaamheden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door De Groene Boog; een combinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI. SGS Roos+Bijl is in zowel het voortraject als in de uitvoerende fase betrokken en verzorgt, namens de Groene Boog, het projectmanagement voor de discipline kabels en leidingen derden. Onze collega’s coördineren alle noodzakelijke verleggingen/verwijderingen.

De 11 km lange verbindingsweg komt te liggen tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. Vanaf het verkeersplein wordt de nieuwe snelweg aangelegd in het Terbregseveld richting het Lage Bergse Bos. Hier komt de A16 te liggen in een half verdiepte tunnel met een lengte van ruim 2 kilometer. Daarna buigt de snelweg in westelijke richting af naar de A13.

A16Rotterdam

Meer weten over dit project? Of over onze werkzaamheden? Neem contact met ons op!