Starter Sjoerd

KIJK MEE IN EEN DAG VAN STARTER SJOERD

Zoveel verschillende projecten, zoveel interessante vraagstukken. Starter Sjoerd hoeft zich nooit te vervelen.

“Tijdens mijn studie HBO Watermanagement maakte ik kennis met SGS Roos+Bijl. Ik wilde hier graag afstuderen en dat heb ik met veel plezier gedaan. De ondersteuning en begeleiding van collega’s op de werkvloer stimuleerden me om het beste uit mezelf te halen.

Ik leerde verschillende facetten binnen het bedrijf kennen. De kennis en kunde van mijn collega’s en de sfeer op de werkvloer spraken mij erg aan. Het inspireerde me om na mijn studie door te stromen in de masterclass Ondergrondse Infrastructuur, het traineeship van SGS Roos+Bijl.

Het bijzondere aan de masterclass is dat je bij drie verschillende bedrijven werkt: de opdrachtgever, aannemer en een ingenieursbureau. Je leert de verschillende kanten van de ondergrondse infrastructuur kennen en mag de masteropleiding Pipeliner volgen. Wat het traineeship zo uniek maakt? Je krijgt de kans om bij alle betrokken partijen in huis te kijken. Erg leerzaam, want zo kun je jezelf vanuit verschillende invalshoeken in het vak verdiepen.

Na de masterclass kon ik direct bij SGS Roos+Bijl als Engineer aan de slag. Lang hoefde ik niet na te denken; deze kans pakte ik met beide handen aan. In deze functie pas ik alles wat ik tijdens mijn opleiding geleerd heb in de praktijk toe. Elke dag leer ik meer. Door zelf te doen, maar ook door goed om me heen te kijken. Ik kijk hoe mijn collega’s zaken aanpakken en ben tijdens werkoverleggen oplettend.

Hier werken is een uitdaging. Zoveel verschillende projecten, zoveel nieuwe vraagstukken. Iedere dag weer. Hierdoor blijf ik mezelf ontwikkelen. Dit is dus precies waar als starter mijn behoefte ligt.”

ZO ZIET MIJN DAG ERUIT

1. Heerlijke verse koffie.

Mijn dag begint met een kop warme verse koffie. Dan check ik mijn mail en praat ik bij met collega’s. Ik start de dag rustig op.

2. Afwisseling gegarandeerd

Gevarieerd zijn mijn dagen altijd. Zo heb ik bijvoorbeeld contact met vergunningsverleners, werk ik aan ontwerptekeningen en voer ik 3D-modellen uit op basis van haalbaarheidsstudies en technische berekeningen.

Starter Sjoerd

3. Van overleg naar uitvoering

Net na de lunch staat het overleg met het team Leidingen gepland. We spreken alle projecten door. Vervolgens voer ik een hydrologisch bemalingsadvies voor een van mijn klanten uit.

Voor de professionals

ONZE VACATURES

  • All
  • Engineering

Voor de starters

MASTERCLASS

Wij hechten veel waarde aan het opleiden van starters. Speciaal voor enthousiaste startende professionals stelden wij het traineeship Ondergrondse Infrastructuur samen. Het tweejarige traineeship biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met drie heel verschillende facetten van de ondergrondse infrastructuur.

Het traineeship geeft je de mogelijkheid om te ontdekken hoe het er bij een ingenieursbureau aan toe gaat. Je leert hoe een opdrachtgever te werk gaat, en ziet de kant van de aannemer. Door deze ervaring maak je kennis met alle fasen die bij infrastructurele projecten horen; van planvorming naar ontwerp tot de uiteindelijke realisatie.

Zin om klaargestoomd te worden voor een mooie carrière in de ondergrondse infrastructuur?