S
Masterclass - Ingenieursbureau SGS Roos+Bijl
 

Masterclass

Interesse in de Masterclass? Meld je aan!

Voor de starters

MASTERCLASS

Stel je voor: je krijgt twee jaar tijd de tijd om jezelf te ontwikkelen. Je werkt mee aan infrastructurele projecten en denkt mee over nieuwe innovaties. Je maakt kennis met drie facetten binnen de ondergrondse infrastructuur. Tijdens dit traineeship leer je ook nog eens de drie betrokken partijen kennen: de aannemer, de opdrachtgever en het ingenieursbureau.

Tijdens het traineeship trainen we je specifieke vaardigheden. Je wordt door ervaren mensen gecoacht. Zo stellen we je in staat om mee te denken tijdens (grote) infrastructurele projecten. Nieuwsgierig wat er tijdens de masterclass bij de verschillende partijen aan bod komt?

Bij de opdrachtgever
Hier maak je kennis met het opdrachtgeverschap en de processen die hiermee samenhangen. In deze periode richt je je op aanbestedingen, kwaliteitsbewaking, kostenbeheersing, planning en projectmanagement.

Bij het ingenieursbureau
Je maakt kennis met de ontwerpkant van de ondergrondse kabel- en leidinginfrastructuur. Je werkt onder andere mee aan tracéverkenning, kabel- en leidingonderzoek, het verzorgen van de aanlegvergunningen, het maken van een netontwerp, het schrijven van bestek, No-Dig- en buisleiding-engineering, kabelengineering, Wion en projectmanagement.

Bij de aannemer
Bij de aannemer krijg je de kans om kennis te maken met de praktijk. Je wordt betrokken bij de uitvoering van een project. Je ervaart onder meer hoe het is om in een bouwkeet te werken. Ook zie je meer van onder andere de inkoop (waaronder kostprijscalculatie), de planning en het logistieke proces.

Meld je nu aan!
Ben jij een ambitieuze professional die op zoek is naar vastigheid, met de flexibiliteit om je in de markt te oriënteren? Met als pluspunten een vol salaris, studiefaciliteiten en uitzicht op een vaste baan? Beschik je daarnaast over een vooropleiding gericht op Werktuigbouwkunde of Civiele Techniek (HBO-/ WO-niveau)? Dan maken wij heel graag kennis met je!

Wil je meer weten?
Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Kelly van Oosten via telefoon: 06 – 31 97 07 44.

Aanmelden?
Wij maken graag kennis met jou! Stuur je cv naar onze Corporate Recruiter Kelly van Oosten: kelly.vanoosten@sgs.com of meld je aan en vul het formulier hieronder in.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een telefonische screening en een selectiedag. Er zijn nog plekken beschikbaar!

Partners

Met wie we het traineeship mogelijk maken?
Samen met Dura Vermeer Ondergrondse Infra en Evides Waterbedrijf hebben wij in 2010 de Roos+Bijl Masterclass opgericht. Door deze samenwerking kun jij als startende professional kennismaken met de gehele cirkel van de ondergrondse infrastructuur, van planvorming naar ontwerp tot uiteindelijk de realisatie van de projecten.

Tijdens de masterclass lopen twee carrousels naast elkaar: een carrousel met ingenieursbureau SGS Roos+Bijl, aannemer Denys en opdrachtgever Evides Waterbedrijf, en een carrousel met Ingenieursbureau Rotterdam Engineering, aannemer Heijmans en opdrachtgever Brabant Water.

Kelly van Oosten

Corporate Recruiter

Meer weten? Neem contact op.

Mail met Kelly +

Benieuwd hoe andere talenten het traineeship (hebben) ervaren?

Marlou:
“Na mijn studie Civiele Techniek volgde ik het traineeship Ondergrondse Infrastructuur. Een betere start in het bedrijfsleven had ik me niet kunnen wensen. De masterclass heeft mij erg veel gebracht. Ik durf zelfs te stellen dat het een zeer solide basis is voor mijn verdere carrière. Waar anders had ik de kans gekregen om met Heijmans, Brabant Water en Royal HaskoningDHV aan tafel te zitten? Het unieke aan deze masterclass, is de mogelijkheid om drie totaal verschillende bedrijven te leren kennen, die allemaal weer een andere rol hebben. Dan heb ik ook nog diverse cursussen en de opleiding Pipeline Engineering mogen volgen. Erg leerzaam en leuk. Hierin komen uiteenlopende aspecten van de ondergrondse infrastructuur naar voren, die weer direct toepasbaar zijn in het werk. Tijdens de masterclass bouw je ook nog eens een mooi netwerk op bij de verschillende bedrijven, de andere trainees, de cursussen en de opleiding. Al met al: de masterclass Ondergrondse Infrastructuur is een unieke ervaring waar je zeker voor moet gaan, mocht je de kans krijgen.”

Mohsin:
“Na mijn afstuderen als betonconstructeur aan de TU Delft besloot ik om me breed te oriënteren op de arbeidsmarkt. Ik wilde eerst en vooral mijn mogelijkheden bestuderen. Binnen een paar maanden had ik met meerdere bedrijven gesproken over functies binnen de (bovengrondse) infrastructuur. Uiteindelijk kwam ik hier terecht voor een gesprek. Voor mij was de ondergrondse infrastructuur (kabels en leidingen) een nieuw werkveld, een nieuwe uitdaging die ik graag aan wilde gaan. Ongelofelijk leerzaam, om binnen twee jaar zo enorm veel te zien en mee te maken binnen drie bedrijven. Dit paste ook helemaal binnen mijn doel om zoveel mogelijk te zien en leren binnen de eerste paar jaren van mijn carrière. Gedurende de masterclass was ik constant aan het leren. Neem het gevarieerde werk bij Roos+Bijl. Je bent als jonge professional bezig met uitdagende projecten, waarin je berekeningen, tekeningen, kostenramingen en omgevingsanalyses mag maken. Ook de andere bedrijven waren welwillend om me vooruit te helpen. Precies waar in deze fase mijn behoefte lag.”

Onze vestigingen

DIRECT AANMELDEN

KIJK MEE IN EEN DAG VAN

PROJECTMANAGER HANS

ENGINEER ASIM

LEAD ENGINEER PATRICK