Engineer Eric

KIJK MEE IN EEN DAG VAN ENGINEER ERIC

Verschillende projecten, interessante en specifieke vraagstukken. Eric blijft zich ontwikkelen.

“In 2016 startte ik mijn carrière bij SGS Roos+Bijl als stagiaire op de afdeling Kabels. Ik volgde op dat moment de HBO opleiding Elektrotechniek. Voor mijn afstudeeropdracht heb ik een systeemontwerp voor een kabeltracé voor een 150kV kabelverbinding van ruim 10 km lang ontwikkeld. Een mooie kans om dit bij SGS Roos+Bijl te kunnen doen. Toen zij mij na het afstuderen een baan aanboden hoefde ik niet lang na te denken.”

“Samen met mijn collega’s engineer ik onder andere de beïnvloeding van buisleidingen door hoogspanningssystemen volgens de NEN3654:2014, of op het spoor (volgens de richtlijn van ProRail – RLN00395), werken we aan variantenstudies en voer ik magneetveldzone en belastbaarheidsberekeningen uit. Dit voor uiteenlopende projecten; van nieuwe energie – waaronder windparken en zonneparken – tot het verleggen van kabels voor de aanleg van de nieuwe Havenspoorlijn in het Europoort en het Botlekgebied.”

Geen dag is hetzelfde! “Er zijn zoveel verschillende projecten en nieuwe vraagstukken. Door de fijne samenwerking en de ondersteuning van de collega’s blijf ik gestimuleerd om het beste uit mezelf te halen. Het fijne aan het werken bij SGS Roos+Bijl is de samenwerking, de fijne collega’s en de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen.”

ZO ZIET MIJN DAG ERUIT

1. Heerlijke verse koffie.

Mijn dag begint met een verse kop koffie en ik maak een praatje met mijn collega'. Dan lees ik mijn mail door en maak ik een dagplanning. Vervolgens start ik met een beïnvloedingsberekening voor een van mijn klanten.

2. Afwisseling gegarandeerd

Gevarieerd zijn mijn dagen altijd. Ik heb dagelijks telefonisch contact met verschillende netbeheerders over specifieke berekeningen zoals inductieve beïnvloeding of thermische beïnvloeding van kabels op (nog aan te leggen) kabels. We maken uitgebreide rapportages van de berekeningen voor onze klanten.

3. Van overleg naar berekening

Tijdens de lunch haal ik samen met mijn collega's een frisse neus en lopen we een rondje in de omgeving. In de middag staat er een overleg met de projectleider op de agenda en spreken we de lopende projecten door. In de tussentijd zijn er een aantal offerteaanvragen binnen gekomen.

Voor de professionals

ONZE VACATURES

  • All
  • Engineering

Voor de starters

MASTERCLASS

Wij hechten veel waarde aan het opleiden van starters. Speciaal voor enthousiaste startende professionals stelden wij het traineeship Ondergrondse Infrastructuur samen. Het tweejarige traineeship biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met drie heel verschillende facetten van de ondergrondse infrastructuur.

Het traineeship geeft je de mogelijkheid om te ontdekken hoe het er bij een ingenieursbureau aan toe gaat. Je leert hoe een opdrachtgever te werk gaat, en ziet de kant van de aannemer. Door deze ervaring maak je kennis met alle fasen die bij infrastructurele projecten horen; van planvorming naar ontwerp tot de uiteindelijke realisatie.

Zin om klaargestoomd te worden voor een mooie carrière in de ondergrondse infrastructuur?