18 sep Artikel GWW – Geen kink in de kabel bij de nieuwe sluis Terneuzen
GEEN KINK IN DE KABEL BIJ DE NIEUWE SLUIS TERNEUZEN
Om alles ongehinderd te kunnen laten verlopen heeft Sassevaart de hulp ingeroepen van ingenieursbureau SGS Roos+Bijl, dat zich ontfermt over de coördinatie van het verwijderen van de oude kabels en leidingen en de aanleg van nieuwe kabels en leidingen derden (nutspartijen). Onze collega’s Leo van Meggelen, projectleider kabels en leidingen, en Cynthia de Nijs, marketing- en communicatieadviseur, vertellen meer over de werkzaamheden tijdens dit complexe en uitdagende project.
Risico-inventarisatie, kansen en kosten
“We hebben de opdracht gekregen om als een soort waakhond op te treden inzake alle bekabeling en leidingen rondom de sluis”, opent Van Meggelen het gesprek. “De eerste opdracht bestond uit het inventariseren van de kabels en leidingen van derden. We hebben een risico-inventarisatie gedaan, de kansen ingeschat en een kostenraming gemaakt. De uitvoering van de kabel en leiding werkzaamheden ligt grotendeels bij aannemer Sassevaart. Tevens hebben we een inschatting gemaakt van de werkzaamheden aan de bestaande Rijkswaterstaat (RWS) bekabeling. De bestaande RWS bekabeling blijft op alle plekken die van belang zijn voor de overbruggingsfase gehandhaafd. We voeren de RWS kabel en leiding werkzaamheden uit met de firma Heijmans. Zij hebben het beheer over het gehele sluizencomplex en helpen ons nu met het deel dat in beheer is gekomen bij Sassevaart. De compleet nieuwe aanleg van RWS bekabeling op de nieuwe sluis is geheel in handen van Engie.”
Graafloket voor alle vragen en vergunningen
Ook het graafloket wordt beheerd door SGS Roos+Bijl. Van Meggelen: “Ons graafloket staat in dienst van iedereen die met de grondwerken bezig is. Wij verschaffen de juiste informatie van aanwezige kabels en leidingen en dragen zorg voor de benodigde (gemeentelijke) vergunningen.”
“De gouden regel is hier dat we eerst kabels en leidingen omleggen en daarna overgaan tot het doorknippen van de oude kabels en leidingen”
Lees het gehele artikel uit het Grond Weg Waterbouw magazine (editie 4 – 2018) hieronder.