S
GLASVEZEL ENGINEER - Ingenieursbureau SGS Roos+Bijl
 

GLASVEZEL ENGINEER

Zie jij jezelf in deze functie? Solliciteer dan direct!

GLASVEZEL ENGINEER

Engineering, techniek & ondergrondse infra. Zijn dit de drie pijlers waar jij enthousiast van wordt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als glasvezel engineer, beheer je dagelijks de huidige glasvezelnetwerken en engineer je de uitbreiding van nieuwe netwerken en klantaansluitingen. 

Voor onze opdrachtgevers is beheer van het beschikbare glasvezelnetwerk en de gebruikte glasvezels daarbinnen van groot belang. Deze registratie wordt geautomatiseerd bijgehouden, zo volledig, accuraat en up-to-date mogelijk.

Je zal bijdragen aan het beheer van het glasvezelnetwerk. Je zorgt voor correcte registratie van het netwerk in het glasvezelregistratiesysteem Cocon. Je ondersteunt bij de continue verbetering van onze netwerkregistratie en is onderdeel van het team, welke als escalatieniveau voor storingen geraadpleegd wordt. Je verzorgd de enginering voor de uitbreiding van nieuwe netwerken en klantaansluitingen.

Naast het beheer en engineering van netwerken ben je ook verantwoordelijk voor de afhandeling van de WIBON (klicmeldingen). Hiervoor maken wij gebruik van een geautomatiseerd systeem, waarvoor jij verantwoordelijk bent.

Je verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit:

Het actueel en toegankelijk houden van informatie over het glasvezelnetwerk en contracten met klanten. Je voert hiervoor informatie in het glasvezel-registratiesysteem Cocon. Heb je affiniteit met technisch tekenen, dan is Cocon geen probleem voor je.

Het controleren en verwerken van revisies; het in beheer nemen van nieuwe infrastructuur en verbindingen.

Het beoordelen en verwerken van technische tekeningen, het invoeren van technische en administratieve documenten en het controleren op juistheid en actualiteit van de beschikbare (netwerk)informatie.

Het maken van analyses op basis van de informatie uit Cocon en het oplossen van onregelmatigheden om daarmee de netwerk integriteit van onze opdrachtgevers te vergroten.

Het bieden van ondersteuning bij het afhandelen van storingen. Het meedraaien van escalatiediensten maakt daar onderdeel van uit.

Het adequaat en tijdig beantwoorden van vragen en eventuele klachten van klanten.

Het engineeren van nieuwe netwerkdelen en het samenstellen van werkpakketten voor de uitvoering.

Het verkrijgen van vergunningen voor de aanleg van nieuwe netwerkdelen.

Wie zijn wij?

De ondergrondse infrastructuur is ons domein. Wij zijn een engineering- en adviesbureau, gespecialiseerd in het gebied van kabel- en leidinginfrastructuur. Wij zijn een open organisatie die volop kansen ziet voor ontwikkeling en innovatie. Onze mensen maken het verschil. Daarom investeren wij in middelen, het aantrekken van kennis en de ontwikkeling van onze getalenteerde medewerkers. Om ons bedrijf nog sterker te maken, zijn we op zoek naar een Glasvezel Engineer.

Wil jij die baan als Netwerk Engineer?

Heb je…

Een afgeronde (technische) MBO opleiding, startende HBO-ers worden ook gevraagd te reageren.

Kennis van AutoCAD is een vereiste, kennis van Cocon is een pré.

Je kan technische tekeningen lezen en beoordelen.

Kennis van netwerkcomponenten en hebt materiaalkennis.

Je bent communicatief vaardig.

En…

Werk je ordelijk en overzichtelijk.

Werk je stipt, nauwgezet en accuraat.

Kan je lang, precies en zorgvuldig werken.

Vraag je door op wensen en behoeften van de klant en kom je met oplossingsvoorstellen.

Biedt je ongevraagd extra service en informatie.

Ga je gemakkelijk om met snel wisselende onderwerpen en gebeurtenissen.

Breng je mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering naar voren.

Wat wij jou bieden:

Een uitdagende functie als Glasvezel Engineer in een groeiende, informele organisatie met enthousiaste collega’s. Binnen SGS Roos+Bijl krijg je goede opleidingsmogelijkheden om je functie uit te kunnen voeren. Je krijgt voldoende ruimte om je te ontwikkelen. Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij je ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

Vakantietoeslag van 8% op jaarbasis.

Collectieve pensioenverzekering.

Collectieve zorgverzekering.

Uitstekende opleidingsmogelijkheden.

Aantrekkelijk Sport en Fietsplan.

Reageer dan:

Wij maken graag kennis met jou! Wil je meer weten of heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiter Kelly van Oosten via 06 – 31 97 07 44 of kelly.vanoosten@sgs.com. Solliciteer direct en klik op ‘Ik ben geïnteresseerd!’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Ongevraagde toegestuurde cv’s aan SGS, zonder schriftelijk verzoek van de corporate recruiter, worden als eigendom van SGS beschouwd. SGS is geen enkele vorm van vergoeding verschuldigd voor kandidaten zonder schriftelijk verzoek tot voorstel van de corporate recruiter.

DIRECT SOLLICITEREN

KIJK MEE IN EEN DAG VAN

ENGINEER ERIC

LEAD ENGINEER PATRICK

Onze vestigingen